در قسمت پنجم مجموعه برنامه تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی، سابقه رژیم صهیونیستی در ترور دانشمندان ایرانی بررسی می شود.

امروزه انرژی هسته‌ای کاربردهای صلح آمیز بسیار زیادی در زمینه‌های مختلف پیدا کرده و از آن به عنوان یکی از مهم‌ ترین منابع تامین انرژی موردنیاز جوامع یاد می‌شود. جمهوری اسلامی ایران نیز بارها برضرورت استفاده صلح آمیز از انرژی هسته­ ای در مواردی همچون طب هسته ای و تحقیقات کشاورزی و استفاده از فناوری هسته ای برای شیرین کردن آب دریا تاکید کرده است. با وجود این، دولت های غربی برای مهار پیشرفت ایران در این حوزه، اقدامات تروریستی و جاسوسی زیادی علیه ایران انجام داده اند. هدف اصلی این اقدامات تروریستی، متوقف و یا کند کردن برنامه هسته ­ای ایران است. چنانچه جان کلاسر (John Klasser)، فعال رسانه ای، در مقاله­ ای در 4 نوامبر 2011 در این ­باره اظهار کرد: «آمریکا برای متوقف نمودن برنامه هسته­ ای ایران به بهره گیری از تروریسم سایبری، کشتن هدفمند دانشمندان ایرانی، محاصره مالی و جنگ نیابتی روی آورده است». 

در میان مخالفان پیشرفت ایران در عرصه های علمی و فناوری، رژیم صهیونیستی به عنوان سردمدار تروریسم دولتی بسیار فعال است. بر این اساس، طی سال های گذشته دانشمندان هسته ای ایران بارها هدف حملات تروریستی رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند.

دکتر اردشیر حسین پور، یکی از دانشمندان هسته ای ایران است در ژانویه سال 2007 میلادی به طرز مشکوکی در شیراز هدف حمله عوامل موساد قرار گرفت. تحقیقات انجام یافته در این باره نشان داد که وی در اثر خفگی با گاز سمی رادیواکتیو توسط عوامل موساد به شهادت رسیده است. روزنامه های ساندی تایمز و تایم در تاریخ 4 فوریه 2007  ترور این دانشمند ایرانی را افشا کردند. درچنین شرایطی روزنامه صهیونیستی هاآرتص در مقاله ای با عبارت تهدید آمیز نوشت :«این اول کار است!». رژیم اسرائیل برای انجام این ترورها از گروه منافقین استفاده می کرد. دکتر مسعود علی محمدی، یکی دیگر از دانشمندان هسته ای ایران  بود که در ژانویه 2010 در اثر انفجار بمبی در نزدیکی درب ورودی منزل اش در تهران به شهادت رسید.

دکتر مجید شهریاری یکی دیگر از دانشمندان هسته ای ایرانی بود که توسط عوامل موساد در تهران ترور شد. در روز حادثه، مجید شهریاری و راننده خودرو جلو نشسته بودند و همسراین دانشمند در عقب خودرو نشسته بود. پس از طی ششصد متر، یک موتور سوار خود را به خودرو حامل شهریاری نزدیک کرد و بمب مغناطیسی را به در خودرو چسباند. در همین حین همسر شهریاری و راننده خودرو متوجه اقدام فرد بمب گذار شدند و بلافاصله از ماشین پیاده شدند. اما دکتر شهریاری به دلیل گیر کردن کمربند ایمنی نتوانست از ماشین خارج شود و انفجار بمب باعث شهادتش گردید. در همان روز، دکتر فریدون عباسی دوانی، از دیگر دانشمندان هسته ای ایران هم هدف سوء قصد قرارگرفت. اما وی از این حادثه جان سالم به دربرد.

داریوش رضایی نژاد، دانشمند دفاعی و هسته ای ایران در 23 ژوئیه 2011 هدف عوامل جاسوسی موسادقرار گرفت و به شهادت رسید. تقریبا پس از گذشت یک سال از وقوع این حادثه تروریستی مصطفی احمدی روشن، دیگر دانشمند هسته ای ایران در 11 ژانویه 2012 پس از خروج از منزل هدف حمله یک موتورسوار قرارگرفت و شهید شد. پس از ترور این دانشمند هسته ای، کارشناسان امنیتی اعلام کردند، با توجه به شباهت این ترور با ترور شهیدان شهریاری و رضایی‌نژاد و همچنین ترور نافرجام دکتر فریدون عباسی دوانی، طرح این سوء قصد از سوی مزدوران رژیم صهیونیستی صورت گرفته است. به دنبال این ترور، سخنگوی ارتش رژیم اسرائیل در این باره گفت: «ما برای این قتل اشکی نمی‌ریزیم». شبکه ان بی سی یک ماه پس از وقوع این حادثه در مقاله‌ای به نقل از یک مقام رسمی آمریکایی، بدون فاش کردن هویت وی، نوشت: «حملات علیه دست‌ اندرکاران برنامه اتمی ایران توسط منافقین و با حمایت مالی، آموزشی و تسلیحاتی سرویس اطلاعاتی رژیم اسرائیل انجام شده‌است».

دکتر محسن فخری زاده یکی دیگر از دانشمندان دفاعی و هسته ای ایران بود که، در 30 نوامبر 2020، در منطقه آبسرد دماوند هدف حمله عوامل موساد قرار گرفت و به شهادت رسید. وی دانشمندی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم پیشین اسرائیل در یک کنفرانس خبری در سی ام آوریل 2018 سه بار نام ایشان را به زبان آورد و قاطعانه تاکید کرد: «نام این شخص را به خاطر بسپارید».

دکتر فخری زاده، در سال 1983 در مرکز تحقیقات سپاه پاسداران فعالیت خود را شروع کرد. ترور وی در تاریخ 27 نوامبر 2020 ، بی سابقه ترین روش تروری بود که به نوشته نیویورک تایمز توسط موساد اجرا شده است. نام فخری­ زاده، به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی، در فهرست 500 نفره قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارین پالسی منتشر شده، قرار دارد. آمریکایی ­ها، فخری زاده  را صندوقچه اسرار برنامه هسته­ ای ایران قلمداد می کردند.

روزنامه انگلیسی زبان ایندیپندنت، در مقاله ای با عنوان «کشنده ترین ترورکنندگان جهان» موساد را «ماشین قاتل بی رحم اسرائیل» توصیف کرد و با فهرست کردن چندین ترور از جمله ترور دانشمندان هسته ای ایران نوشت، در همه این ترورها، امضاء سرویس مخفی رژیم اسرائیل دیده می شود. رونن برگمن ،(Ronen Bergman) از نویسندگان ارشد سابق بخش نظامی روزنامه «هاآرتص»، در کتاب «برخیز و اول او را بکش» (Rise and Kill First) می نویسد: «پس از آنکه آریل شارون، یازدهمین نخست وزیر رژیم اسرائیل، فردی به نام مئیر داگان (Meir Dagan) را به عنوان رئیس موساد منصوب کرد، وی را مسئول برهم زدن برنامه هسته‌ای ایران قرارداد. داگان، برای به انجام رساندن این مهم به شیوه‌های مختلفی دست زد. از نظر داگان، دشوارترین و کاراترین آنها شناسایی دانشمندان کلیدی در صنعت موشکی و هسته‌ای و سپس کشتن آنها بود. به نوشته این کتاب، موساد 15 تن از این افراد را شناسایی و از بین آنها 6 نفر را حذف کرد. عملیات حذف بیشتر به وسیله بمب های مغناطیسی و توسط یک موتور سوار انجام می‌شد».

از سال 2009 تا  2020، حداقل شش شخصیت علمی مرتبط با دانش صلح آمیز هسته ای ایران، هدف حمله تروریستی موساد قرارگرفته و پنج نفر شهید شده اند. ترور دانشمندان هسته ای ایران توسط موساد بیانگر این است که صهیونیست ها همچنان رویکرد داگان را برای مقابله با برنامه هسته ای ایران مناسب می دانند. ازنظر آنها، ترور و حذف فیزیکی دانشمندان هسته ای ایران، بهترین و کم هزینه ترین گزینه است. با وجود اقدامات تروریستی رژیم اسرائیل برای متوقف کردن برنامه های دفاعی و هسته ای ایران، برنامه های علمی، دفاعی و هسته ای این کشور اسلامی در مسیر رشد و بالندگی همچنان ادامه دارد.

اسفند ۰۱, ۱۴۰۱ ۱۲:۳۶ Asia/Tehran