تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی (6)/ ابعاد نقض حقوق بین الملل در اثر تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی
-
قتل شیرین ابوعاقله، خبرنگار شبکه الجزیره توسط ماموران رژیم صهیونیستی
در قسمت ششم مجموعه برنامه تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی، سابقه رژیم صهیونیستی در ترور دانشمندان ایرانی بررسی می شود.
رژیم اسرائیل، برای ایجاد رعب و وحشت در بین مخالفان و دشمنان خود از انواع شیوه های ترور، در سطح داخلی، منطقه ای و بین المللی استفاده می کند. رژیم صهیونیستی برای توجیه اقدامات غیرانسانی و تروریستی خود از همه ابزارهای سلب حیات استفاده می کند. علاوه بر کشتار مردم بیدفاع فلسطین، هرچند برخی از ابزارهای به کارگرفته شده از سوی صهیونیست ها درمنطقه، به ظاهر جان افراد را هدف قرار نداده، اما عملا باعث مخل نظم و آسایش زندگی آنها شده است. تداوم پروژه شهرک سازی در اراضی اشغال شده توسط اسرائیل، یکی از بارزترین مصادیق سلب زندگی ملت فلسطین شناخته شده است.
یکی دیگر از مصادیق بارز تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی، نقض تمامیت ارضی کشورهای منطقه است. جنگنده های نیروی هوایی این رژیم متجاوز، بارها به بهانه های واهی، مواضع کشورهایی همچون سوریه، لبنان، مصر، عراق و اردن را هدف حملات هوایی قرار داده اند. بسیاری از حقوق دانان مستقل، تجاوزات ارتش رژیم اسرائیل و سکوت نهادهای بین المللی را محکوم کرده اند. سازمان ملل متحد تاکنون تعدادی قطعنامه در محکومیت اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی صادر کرده است، اما هیچ کدام از این قطعنامه ها مانع اقدامات تروریستی رژیم اشغالگراسرائیل نشده است. حتی در مواردی که اجرای این قطعنامه ها، اجباری بوده، این رژیم جعلی به دلیل حمایت آمریکا، از اجرای این قطعنامه ها سرباز زده است. چنانچه در شورای امنیت سازمان ملل متحد، اکثر قطعنامه ها علیه رژیم اسرائیل توسط آمریکا وتو می شود.
بر اساس تعاریف حقوق بین الملل، همه ملت ها دارای حق تعیین سرنوشت هستند. بر این اساس، اقدامات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین را می توان نقض آشکار حقوق بشری توصیف کرد. به عنوان مثال، پس از پیروزی حماس بر تشکیلات خودگردان فلسطین، رژیم اسرائیل این منطقه را به محاصره شدید اقتصادی درآورد. این در حالی است که ماده 21 اعلامیه جهانی حقوق بشر، مصوب 1960، اعلام می دارد، «همه ملتها حق تعیین سرنوشت خویش را دارند و با استفاده از این حق، می توانند وضعیت سیاسی خود را آزادانه پیگیری کنند».
«جرمی هاموند» ( Jeremy Hammond) تحلیلگر مسائل سیاسی در آمریکا ضمن اشاره به جنایات شنیع رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین به خصوص زندانیان، می گوید: «موارد نقض گسترده حقوق بشر توسط تل آویو مستندات و شواهد زیادی دارد. از جمله بازداشت فلسطینی ها در سرزمین های اشغالی و انتقال آنها به رژیم اسرائیل برای حبس و شکنجه، نقض قواعد حقوق بین المللی است».
از زمان تأسیس رژیم صهیونیستی، حق حیات، حق آزادی، حق اشتغال، حق امنیت، حق بهداشت و رفاه، حق آزادی، حق تردد و حق اقامت فلسطینی ها از سوی رژیم صهیونیستی نقض می شود. یکی از بزرگ ترین آرزوهای فلسطینی های سرتاسر جهان بازگشت به خانه و وطنشان است؛ اما رژیم صهیونیستی مانع بازگشت آنها می شود. حتی خانواده و بازماندگان فلسطینی های داخل مناطق اشغالی را با رعب و وحشت به خارج از سرزمین های اشغالی کوچ می دهد. رژیم اسرائیل، همچنین مانع خروج بیماران فلسطینی از منطقه محاصره شده غزه می شود. در گزارش سالانه صلیب سرخ در سال 2020 با اشاره به این نقض فاحش حقوق بشر آمده است: «کرامت فلسطینی ها هر روزه درکرانه باختری و نوار غزه پایمال می شود. اقدامات امنیتی شدید از سوی رژیم صهیونیستی، با هزینه های انسانی سنگینی همراه شده است. اهالی مناطق اشغالی از تسهیلات کافی برای زندگی کردن برخوردارنیستند و این، برای یک زندگی طبیعی و باکرامت کافی نیست».
رژیم اسرائیل، باید به دلیل نقض حقوق بشر بینالمللی و حقوق بشردوستانه در فلسطین پاسخ گو باشد. حمله به خبرنگاران و به قتل رساندن آنها از سوی صهیونیست ها موضوع تازه ای نیست. ارتش رژیم اسرائیل، در تاریخ 15 ماه مه 2021 با هدف خاموش کردن صدای رسانه ها و جلوگیری از انعکاس اخبار درخصوص جنایات ضد ملت مظلوم فلسطین، «برج الجلا» را در غزه هدف قرار داد. در این برج که شماری از دفاتر رسانه هایی همچون شبکه الجزیره، آسوشیتدپرس و خبرگزاری فرانسه مستقر بود، هدف حمله قرار گرفت. همچنین در سال 2022، ماموران رژیم اسرئیل، "شیرین ابوعاقله" خبرنگار فلسطینی الاصل شبکه الجزیره را به قتل رساندند. سازمان های امنیتی رژیم اسرائیل، به بهانه های واهی، افراد رسانه ای به ویژه خبرنگارانی را که به نفع مردم فلسطین گزارش تهیه می کنند، بازداشت و زندانی می کنند یا طی اقدامات تروریستی آنها را به قتل می رسانند.
استفاده از سلاح های ممنوعه و جنگی توسط ماموران رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها را باید ازمهم ترین مصادیق بارز نقض حقوق بشر دانست. از جمله سلاح های ممنوعه ای که به گفته گزارشگر سازمان ملل متحد در جریان درگیری ها علیه فلسطینی ها از آن استفاده می شود، بمب های فسفری سفید است. به گفته ناظران عینی، استفاده رژیم اسرائیل از بمب های فسفری سفید در مناطق مسکونی پرجمعیت، غیرقابل انکار است. این در حالی است که بر اساس قواعد حقوق بین الملل، استفاده از بمب های فسفری سفید در مناطق مسکونی، ممنوع است. چراکه این بمب ها، موجب سوختگی های شدیدی می شود که بعضاً منجر به مرگ نیز می شود. رژیم صهیونیستی، از اکتبر 2015 علیه مبارزان و آزادی خواهان، گلوله ممنوعه بین المللی «توتو» که به شکل ترکش های تیز و ساچمه های گرد منفجرمی شود، استفاده کرده است. این ساچمه های گرد، وارد بدن شده و باعث مرگ یا معلولیت دائمی فرد می شوند. با وجود اسناد و شواهد موجود، هیچ یک از نهادها و سازمان های بین المللی به صورت الزام آور برای توقف نقض فاحش حقوق بشر در اراضی اشغالی تلاش موثری انجام نداده اند. در حالی که این نهادها و سازمان ها طی بیانیه ها و اطلاعیه های مختلف همواره بر حمایت از ابعاد مختلف حقوق بین الملل از جمله حقوق بشر تأکید می کنند.