تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی (9)/ تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی از منظر کارشناسان
در قسمت نهم از مجموعه مقالات تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی، تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی از منظر کارشناسان بررسی می گردد.
تروریسم بین المللی از منظر بسیاری از صاحبنظران حقوقی و سیاسی مردود شناخته می شود. دکتر محمد رضا ضیایی بیگدلی، حقوقدان برجسته ایرانی، با اشاره به ماهیت تروریسم بین المللی و مسئولیت حمایت از گروه های تروریستی می گوید: «این حمایت به معنای کمک مالی یا نظامی است و صرفنظر از داشتن و یا نداشتن ضمانت اجرایی جهت برخورد، این نوع حمایت متخلفانه بوده و مسئولیت قانونی دارد». این حقوقدان ایرانی همچنین در پاسخ به این سوال که سازمان ملل اهرمی قانونی جهت جلوگیری کشورها از حمایت از تروریسم دارد یا خیر؟ می گوید: «تنها اهرم های سازمان ملل محدود به صدور قطعنامه یا اعمال برخی محدودیت هاست و در غیر این صورت، اهرم دیگری وجود ندارد».
دکتر احمد مؤمنی راد، یکی دیگر از اساتید حقوقدان ایرانی درباره ترور شهید فخری زاده از منظر حقوق بشر و حقوق بین الملل، معتقد است، مجازات نشدن و اعطای مصونیت غیرمشروع شورای امنیت و قدرت های بزرگ به رژیم جعلی اسرائیل منجر به ادامه این اقدامات این رژیم برای توسعه تروریسم دولتی در سطح جهان شده است.
در ماده سوم اعلامیه جهانی حقوق بشر بر حق حیات تاکید شده است. از این رو، سلب حیات یا کشتار فراقانونی نقض موازین حقوق بین الملل بشر تلقی می شود و طبق این ماده نمی توان بدون حکم قانون یا خارج از چارچوب حقوقی حق حیات افراد را سلب کرد. حقوق بشر، نقض حق حیات را محکوم می کند. از نظر دکتر مؤمنی راد، رژیم صهیونیستی، فهرست بلند بالایی از جرایم بین المللی را از کشتار و تجاوز و ترور در کارنامه خود دارد و در مناطق تحت اشغال خود هر روز مرتکب فجیع ترین اقدامات ضد انسانی می شود و همچنان از حمایت نظام سلطه و نهادهای بین المللی برخوردار است. به نظر دکتر مؤمنی راد، در ترور شهید فخری زاده متهم اصلی آمریکاست، چون سیاست این کشور حمایت همه جانبه از اقدامات رژیم صهیونیستی است.
دکتر بهجت قاسمی، حقوقدان و همسر دکتر مجید شهریاری از شهدای دانشمندان هسته ای می گوید: روزی در تاریخ می رسد که آمریکا و ایادی آن به خاطر عملیات وحشیانه ای که برای ترور شخصیت های علمی ایران اجرا کردند در سطح جهان محکوم شوند.
رسول کوهپایه زاده، وکیل برجسته دادگستری درباره تروریسم دولتی رژیم اسرائیل معتقد است، «ترور شهید فخری زاده از نظر حقوق بین الملل هم محکوم و مذموم، و هم دارای ابعاد حقوقی است، چرا که این عمل جنایتکارانه برخلاف نص صریح منشور سازمان ملل متحد، اعلامیه جهانی حقوق بشر، اسناد و تعهدات بین المللی مربوطه و ناقض حقوق بنیادین بین الملل و حقوق بشر است. به گفته این حقوقدان، اصول متعددی از حقوق بین الملل در این اقدام مورد تعرض و خدشه قرار گرفته است که از جمله آن می توان به اصل حق حیات انسان ها، اصل منع توسل به زور و خشونت، اصل احترام به حاکمیت سرزمینی و استقلال و تساوی دولت ها اشاره کرد و قطعا مسئولیت شدید بینالمللی دولت خاطی و مرتکب را در پی دارد».
محسن عبداللهی، استاد و کارشناس حقوق بین الملل با تشریح اینکه ترور دانشمندان هسته ای ایران از جمله ترور شهید فخری زاده مصداق تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی است، می گوید: «این عملیات تروریستی به قدری پیچیده است که نمی تواند بدون دخالت و حمایت سازمان های اطلاعاتی یک یا چند دولت خارجی انجام شود. بنابراین می توانیم این عمل را از مصادیق تروریسم بین المللی محسوب کنیم. به ویژه اینکه از طریق بمبگذاری انجام شده است». این استاد برجسته دانشگاه، افزود: ترور شهید فخری زاده مصداق تروریسم دولتی و قتل فراقضایی، نقض فاحش نظام حقوق بشر و جنایت علیه بشریت است.
دکتر غلامرضا خواجی، استاد حقوق بین الملل درباره اینکه کمیته حقوق بشر تا چه حد می تواند مانع تروریسم بین المللی رژیم صهیونیستی شود، اظهار داشت: «تجربه نشان داده در اغلب موارد با اضافه کردن بندهایی به نفع رژیم صهیونیستی، گزارش های حقوق بشر خنثی می شود و یا اینکه وقتی گزارشی علیه این رژیم تهیه می شود، به برخی از گزارشگران پول های کلانی پرداخت و متن گزارش تغییر می یابد!». وی ادامه می دهد، البته مواردی هم بوده است که شورای حقوق بشر تحت تاثیر افکار عمومی، اندکی لحن گزارش هایش را تند کرده که با واکنش شدید رژیم صهیونیستی مواجه شده است. به عنوان مثال می توان به واکنش نخست وزیر رژیم صهیونیستی اشاره کرد که با شرم آور خواندن رای شورای حقوق بشر سازمان ملل به قطعنامه ضد رژیم صهیونیستی، ادعا نموده که حملات به نوار غزه و کشتار کودکان و زنان فلسطینی، مشروع و قانونی بوده است.
محمد مهدی سید ناصری، حقوقدان و نویسنده، درباره اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی بر این اعتقاد است که «سیاست و اقدامات رژیم اشغالگر قدس از زمان تاسیس تا کنون، به ویژه اقدامات وحشیانه این رژیم از جمله حمله گسترده و نظام مند علیه مردم غیرنظامی و مظلوم فلسطین و کشتار بی رحمانه زنان و کودکان، نقض جدی حقوق اساسی بشر و همچنین اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد بوده و جنایت علیه بشریت به حساب می آید».
دکتر محمد پارس زاده، استاد دانشگاه و تحلیلگر حقوق بین الملل در ایران نیز معتقد است، مسئله صلاحیت دولت ها در تعقیب و مجازات متهمان اعمال تروریستی یکی از مسائل موجود در مبارزه با تروریسم بین المللی است و دیوان بین المللی کیفری صلاحیت رسیدگی در این زمینه را ندارد و دولت ها خودشان می توانند از اصول ذکر شده برای مقابله و مجازات این اقدامات فجیع مجرمانه استفاده کنند.