تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی (10)/ بخش پایانی / تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی از منظر اندیشکده ها و اندیشمندان
در بخش پایانی مجموعه متون «تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی»، تروریسم دولتی این رژیم از منظر اندیشکده ها و اندیشمندان بررسی می شود.
تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی علیه کشورهای اسلامی با مخالفت و انتقادات بسیاری در سطح بین الملل مواجه شده است. کوین بارت (Kevin Bart)، تحلیلگر سیاسی آمریکایی می گوید: «بی شک دکتر محسن فخری زاده، توسط ماموران رژیم اسرائیل ترور شده است. چنین اقدامی به عنوان «حمله عامدانه به غیرنظامیان» تعریف می شود. زیرا دانشمندان افرادی غیرنظامی هستند و آنها اهداف مشروع و قانونی بهشمار نمیآیند. می دانید که هیچ کشور دیگری بهطور نظام مند دانشمندان را هدف قرار نمیدهد، اما رژیم اسرائیل این کار را انجام میدهد. ما باید به یاد بیاوریم که رژیم صهیونیستی پس از اشغال عراق توسط آمریکا، صدها دانشمند عراقی را ترور کرد».
بارت، در ادامه تاکید می کند، رژیم اسرائیل بار دیگر ثابت کرد که قانون شکن ترین رژیم در قرن معاصر است و این رژیم را بایستی آفت بشریت دانست.
لورن گینوت (Lauren Ginot.) مورخ فرانسوی نیزمی گوید، رژیم اسرائیل یک دولت روانپریش است. کوین بارت، درخصوص چگونگی پاسخ جامعه بین المللی به جنایات رژیم اسرائیل معتقد است: «ترسوها سر خود را بیشتر در برف فرو می کنند و سعی دارند تا مشکل را نادیده بگیرند. اما کسانی که ترسو نیستند، به عمر صهیونیسم پایان خواهند داد».
نوام چامسکی (Noam Chomsky) نظریه پرداز مشهور آمریکایی درباره تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی معتقد است، رژیم اسرائیل با نقض احکام شورای امنیت سازمان ملل، بلندی های جولان را نیز اشغال کرد. داستان هولناک غزه بسیار پیچیده است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در فراهم کردن زمینه برای جنایت های رژیم اسرائیل از دیگر رؤسای جمهوری سلف کشورش فراتر رفت. یکی از بزرگ ترین کمک های ترامپ به رژیم اسرائیل، رهبری توافقات ابراهیم بود که توافقاتی را برای عادی سازی روابط میان رژیم اسرائیل و چند کشور عربی ایجاد کرد.
فرانسیس بویل (Francis Boyle)، استاد حقوق بین الملل و یکی از منتقدان جدی رژیم صیهونیستی، با انتقاد از توجیه اقدامات تروریستی اسرائیل با عنوان باصطلاح «حق دفاع از خود» می گوید، اینها کلماتی است که ما همیشه از هر دو دولت دموکرات و جمهوری خواه در آمریکا در مواقعی که دولت اسرائیل با قدرت نظامی عظیم خود به حملات موشکی غزه پاسخ می دهد، می شنویم. امروزهیچ کس در آمریکا دوست ندارد به این سؤال مهم پاسخ دهد و آن این است که حق ملت فلسطین چیست؟
جفری لوئیس (Geoffrey Lewis)، تحلیلگرمسائل سیاسی هم درباره تروریسم دولتی رژیم اسرائیل و ترور دانشمندان مسلمان توسط موساد می گوید: هدف اسرائیل مشخص است. آنها با ترور فخری زاده که یک دانشمند هسته ای بود، می خواستند احتمال بازگشت ایران به توافق هسته ای را کاهش دهند .
میچا ژیووینوویچ (Micha Zhivinovich)، کارشناس امنیتی معتقد است، «رژیم اسرائیل با اطمینان خاطر از حمایت های آمریکا و برخی از کشورهای اروپای غربی به جنایات خود علیه مردم فلسطین ادامه می دهد و خواهان صلح و ثبات نیست». وی با اشاره به سیاست های رژیم صهیونیستی برای گمراه کردن افکار عمومی جهان می گوید: «رژیم اسرائیل حملات نظامی خود علیه مردم فلسطین را به بهانه دفاع از خود و اقدامات پیشگیرانه دفاعی انجام می دهد که واقعا مضحک است». این استاد دانشگاه، حمله به دفاتر رسانه ها در «برج الجلاء» در غزه را نمونه بارزی از اقدامات غیربشردوستانه و تروریسم دولتی رژیم اسرائیل می داند و معتقد است: همبستگی جامعه بین الملل و تمامی کشورهای اسلامی با مردم فلسطین در متوقف کردن سیاست های جنگی رژیم اسرائیل در منطقه غرب آسیا بسیار مهم است. وی، دفاع در مقابل اقدامات تجاوزکارانه و سیاست های توسعه طلبانه رژیم اسرائیل را حق مسلم فلسطین و گروه های فلسطینی در برابر تهاجم رژیم صهیونیستی خواند.
الیاس المر، دبیر کل اتحادیه مشرقی لبنان، درباره ابعاد حقوقی ترور محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای ایران می گوید، این اقدام، نمونه ای از تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی است که به عنوان مجری طرح های آمریکا در منطقه عمل می کند.
سوکانت چاندان، تحلیلگر برجسته هندی نیز معتقد است، آمریکا با حمایت از رژیم صهیونیستی در منطقه همه موازین و اصول بین المللی را نقض کرده است. از نظر وی، آمریکا امکانات مالی و تجهیزات نظامی و تسلیحات در اختیار رژیم اسرائیل و دیگر متحدان خود در منطقه می گذارد تا انسان های بی گناه را که نمی خواهند زیر یوغ آمریکا و رژیم اسرائیل باشند، بکشند و از بین ببرند.
اندیشکده های جهانی نیز درباره ابعاد تروریسم دولتی اسرائیل، دیدگاه های متعددی داشته اند. باربارا اسلاوین، تحلیلگر اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک، رویکرد تروریستی رژیم اسرائیل در قبال دانشمندان علمی ایران را غیرقابل درک می داند و می گوید: «واقعا نمی توانم منطق رژیم اسرائیل را درک کنم».
ولادیمیر زاخاروف رئیس اندیشکده پژوهش های سیاسی و اجتماعی روسیه، اقدامات رژیم صهیونیستی علیه فلسطین را نمونه بارز تروریسم دولتی می خواند و می گوید: باید علیه این رژیم به دادگاه بین المللی لاهه شکایت کرد و با فشار همه جانبه، این رژیم را از ادامه جنایت علیه افراد بی دفاع فلسطینی بازداشت. زاخاروف همچنین با بیان اینکه ملت فلسطین نیاز به حمایت بین المللی دارد، کمک به مردم این سرزمین را وظیفه افراد باوجدان در سراسر جهان دانست و گفت جهانیان نباید از این وظیفه بشری کوتاهی نمایند.
با وجود این که بسیاری از نهادها و اندیشکده های معتبر جهانی، اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی را نقض فاحش اصول و قواعد حقوق بین الملل توصیف می کنند، اما در عمل، هیچ تلاش بازدارنده ای برای مقابله با رژیم صهیونستی و ممانعت از اقدامات تروریستی این رژیم ازسوی آنها انجام شده است. سازمان ها و نهادهای بین المللی یا تحت تاثیر امریکا و فشار لابی های صهیونیستی یا به دلیل نگرانی از پیامدهای مختلف از جمله متهم شدن به یهودی ستیزی در مقابل جنایت های رژیم صهیونیستی سکوت پیشه می کنند. در موارد معدودی هم نهادهای حقوق بشری به محکومیت لفظی بدون هیچ قاعده الزام آوری بسنده می کنند.